Jouw club voor al wie meer wil weten over kunst en design.

events

3 april - 23 mei 2021
Tentoonstelling

PRELUDE

Vlaanderenstraat 25, Gent
Prelude pic e1616504771613 - start to collect - art design

‘PRELUDE’ is een tentoonstelling georganiseerd door de ‘Belgian Art & Design Fair’ in een exceptionele presentatieruimte in hartje Gent. ‘Prelude’ viert het maken – ergens tussen kunst en design. Vooral het maken op zich, zonder per se te categoriseren. Soms het één. Soms het ander. Meestal tussenin.

De selectie van 50 kunstenaars en ontwerpers is een persoonlijke keuze van de curatoren Tatjana Pieters, doorzon interieurarchitecten Stefanie Everaert & Caroline Lateur, architect Theo De Meyer en gastcurator Christophe Urbain.

Voor de lijst van de deelnemende kunstenaars zie ba-df.be.

Iedereen is welkom in de Vlaanderenstraat 25, Gent, van 3 april tot 23 mei 2021, telkens van donderdag t.e.m. maandag en van 13.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis na registratie via deze link.

Voor de leden van Start To Collect hebben we een extra. Voor hen zijn twee momenten exclusief gereserveerd om Prelude te bezoeken met gids! U kan zich inschrijven voor zaterdag 15 mei of voor zondag 16 mei via onderstaande knop.  De ontvangst is voorzien om 10u30, het begeleide bezoek start om 11u tot 13u. Op het einde van het bezoek krijgt u nog een leuke attentie. Opgelet, zoals steeds is het aantal plaatsen beperkt.

Bent u nog geen lid, maar wilt u het worden en dit exclusieve bezoek gratis meemaken? Reserveer dan uw plaats ook via de onderstaande knop. Door uw inschrijving te bevestigen, bent u meteen ook automatisch lid van Start To Collect.

Voor betalende leden zijn uiteraard nog bijkomende voordelen.
Zij worden hierover persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht.

Het gebouw is makkelijk bereikbaar met de fiets of met het openbaar vervoer.
Komt u met de wagen, dan is de Parking Gent-Zuid of Parking Reep beschikbaar.

Uitgesteld
Ontwerper

Atelierbezoek Bram Vanderbeke

Gent
double hook crop - start to collect - art design

Atelierbezoek bij Bram Vanderbeke, lid van het collectief BRUT en één van de beloftevolle jonge Belgische ontwerpers die werkt op het snijvlak tussen design en kunst.

Dit evenement zou oorspronkelijk plaatsvinden op 22 november 2020. We houden u op de hoogte van zodra een nieuwe datum beschikbaar is.

Binnenkort beschikbaar
Uitgesteld
Kunstenaars

Atelierbezoek Robbert & Frank / Frank & Robbert

Sint-Amandsberg
walldrawing covid 3 - start to collect - art design

Atelierbezoek bij Robbert & Frank / Frank & Robbert. Dit kunstenaarsduo werkt multidisciplinair en op een atypische manier. Ze maken graag kleine betaalbare edities. We bezoeken hun atelier en maken tijd voor een gesprek over verzamelen.

Dit evenement zou oorspronkelijk plaatsvinden op 9 maart 2020. We houden u op de hoogte van zodra een nieuwe datum beschikbaar is.

Binnenkort beschikbaar
Uitgesteld
Ambacht

Achter de schermen van een bronsgieterij

Oudenaarde
BerlindeDeBruyckere2 - start to collect - art design

Bezoek aan Artcasting, de bronsgieterij waar Belgische kunstenaars zoals Jan Fabre, Berlinde De Bruyckere en Mark Manders hun sculpturen laten gieten. Tijdens dit geleide bezoek zien we hoe dat in zijn werk gaat.

Hot hot hot!

Voor dit bezoek gelden een aantal restricties:
– max. 15 bezoekers
– geen kinderen
– geen foto’s of video

Locatie: ArtCasting, Bedrijvenzone ROK31, Meersbloem-Leupegem 13, 9700 Oudenaarde

Dit event had normaal plaats op 10 oktober 2020. Een nieuwe datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

Binnenkort beschikbaar