Jouw club voor al wie meer wil weten over kunst en design.

contributors

De Contributors zijn bekende namen in de kunstwereld. Zij maken voor jou alle artikelen op deze site en stellen de events samen. Het is leuk om ze te leren kennen want je zal ze zeker tegenkomen op één van de vele events.

Christophe Urbain

urbain 1 - start to collect - art design

Christophe Urbain is samen met Stéphanie Frederickx de bezieler van interieurzaak en designgalerie Atelier Ecru. Samen met Oliver Barbé starten hij het programma van BARBÉ URBAIN gallery in januari 2018. Waar er tijdens de groepstentoonstellingen beloftevol talent in combinatie met reeds meer gevestigde namen getoond worden, ligt de focus bij solotentoonstellingen voornamelijk op opkomende, kunstenaars uit binnen- en buitenland die werk brengen uit verschillende domeinen.

Daan Rau

Daan Rau v4 - start to collect - art design

Daan Rau is al van jongsaf met kunst begaan, studeerde filosofie en sociale wetenschappen, is kunstcriticus, curator en essayist. Organiseerde tientallen tentoonstellingen in de Benelux, Duitsland, Spanje en Italië. Cureerde gedurende tien jaar de kunsttentoonstellingen in de Gele Zaal (Noordstar & Boerhaave) in Gent, zetelde in tal van jury’s en commissies en is oprichter van Amarant vzw die een sleutelrol speelt in de kunsteducatie voor volwassenen.

Johan Valcke

johan valcke copyright jan matthys - start to collect - art design

Johan Valcke studeerde archeologie en kunstgeschiedenis aan de Universiteit Gent. Hij werkte van 1975 tot 2017 voor de Belgische en Vlaamse overheid. In deze functie organiseerde hij vele grote en kleine evenementen om Design en Contemporary Crafts te promoten, met de nadruk op de innovaties binnen het genre.
In april 2018 opende hij zijn galerie “Valcke Art Gallery” in zijn geboortestad Gent met focus op hedendaagse, geestige, vernieuwende en geïnspireerde (toegepaste) kunst, nationaal en internationaal.

Moniek Bucquoye

moniek copy - start to collect - art design

Moniek Bucqoye is een bekende dame in de Belgische designwereld. Zij was o.m. consultant voor de designbeurs “Interieur Kortrijk” en actieve raadgever van het Designmusem van Gent. Als auteur heeft ze 24 boeken over architectuur en design geschreven, o.m. ‘Forms with A Smile’ en de monografie ‘Vittorio Simoni’